Presència a la xarxa

Al fer “egosurfing” a Google buscant el meu nom i cognoms, m’ha aparegut el meu perfil d’Infojobs a la primera entrada de Google i el meu antic Twitter de fa 8 anys en la segona entrada. En la secció d’imatges de Google, m’ha aparegut en la primera imatge de la pantalla la fotografia que tinc en el Currículum d’Infojobs. No m’ha sorprès que aparegués tot això a la xarxa ja que ho tinc penjat en públic però sí que m’ha sorprès que només apareguessin aquestes coses meves ja que també tinc perfil de Facebook i no apareixia. També tinc perfil a Linkedin i en la quarta entrada de cerca surten perfils de Linkedin amb el meu nom però si entres en el link, no apareix el meu perfil en cap. Crec que és important estar present en la xarxa, si és per trobar feina o vendre’t per aconseguir un treball o qualsevol cosa. Encara que potser no és molt bo quina informació podria aparèixer en les xarxes socials, per exemple, si en el Facebook apareguessin fotos de festa, podria ser negatiu a l’hora de buscar feina ja que no mostres una bona presència depèn de quina feina sigués. En el meu cas, tota la informació que surt a les xarxes socials és en Infojobs i això permet que les empreses vegin el meu Currículum, per tant, és una manera de vendre’m a les empreses. També és el meu personal branding. Les xarxes socials permeten que ens coneguin empreses i també poder parlar amb familiars com és el cas de Facebook… Tenint els perfils en llocs de recerca de feina i que siguin visibles també permet que empreses de tot el món puguin veure el meu Currículum i si els interessessin puguin contactar amb mi. En el cas d’Infojobs (ja que és la única pàgina web) puc desaparèixer de la xarxa ja que en desactivar el meu compte d’Infojobs el meu perfil no estarà públic i ningú el podrà veure.