Valoració final

Les solucions que he anat trobant per resoldre les dificultats del funcionament de les diferents eines són les següents:

  • En el cas de publicar coses al List.ly, no sabia com publicar-ho tot ni fer un fil amb totes les publicacions, he aconseguit poder fer-ho intentant testejar totes les opcions fins que ho he aconseguit.
  • En el cas del Site, no sabia com crear-lo ni com anar afegint tota la informació, ho he aconseguit mirant tutorials a YouTube i fent proves.

Les xarxes socials, el List.ly, Pinterest, Site, entre altres, són eines que són útils i eficaces per l’aprenentatge. Les xarxes socials (ex: Twitter) m’han permès poder compartir el meu projecte amb molts col·lectius potser interessats en el tema i poder fer difusió del treball. El List.ly m’ha permès fer un fil de tota la informació. En el Site he pogut fer tot el projecte i que sigui accessible per a tothom en el cas que el vulguin consultar. Com totes aquestes eines són accessibles a través de la xarxa, són ideals pel treball col·lectiu ja que només tenint accés a Internet es poden editar i crear totes les tasques.

He hagut d’enfrontar-me a molts reptes a l’hora de tirar endavant el projecte, emprant un entorn virtual, com per exemple, ser autodidacta i aprendre per mi mateixa com buscar informació, triar la informació, saber difondre la informació per Twitter, List.ly… També he hagut d’aprendre com configurar el Site, triar els colors més adients a la temàtica…

Sobre la presència a la xarxa, he après que realment a Internet hi ha més informació sobre nosaltres de la que segurament sabem, també per l’entorn professional veig que és una cosa útil ja que tothom pot accedir, per exemple, al meu CV i així poder contactar amb mi si estan interessats. Encara que a nivell professional, depenent de quina informació, podria ser contraproduent, per exemple, si trobessin el nostre perfil de Facebook i hi haguessin fotografies que poden donar una visió poc professional de nosaltres.

Sobre les eines online per al treball col·laboratiu, he après quines eines hi ha i com s’utilitzen, i també quines són les més adients. En l’entorn professional són eines molt destacables, en el cas del teletreball ja que necessites contactar amb altres persones, segurament fent tasques potser complementàries a la nostra, o simplement havent d’estar connectats a la vegada però no en un entorn físic igual. En el cas de la continuïtat del grau, servirien per ja tenir nocions per a propers treballs en grup.

El List.ly del projecte es troba a: https://list.ly/list/4pf1-marta-font-games-for-blind-kids

El link al Pinterest és: https://www.pinterest.es/martafont1800/jocs-per-a-nens-amb-discapacitatvisual/

El link al Site del projecte en el que he treballat és: https://sites.google.com/d/1DZjntKbekdcypWkl_bYLG_F4DMpxX4pf/p/1iRksBWBycVIk-FKSSw9AOz2ZUcX2n5Me/edit